Christmas · Estonia · fashion · just thinking... · nature

Muddy moods. / Mudased meeleolud.

I wonder from which part of the world you are reading this… Here, in Estonia, we still have snow on the ground. And yesterday it was snowing big fat flakes like it was Christmas! Exactly like I told you: March is a teaser.

Still, the snow is melting during the day and it creates mud everywhere. Which makes it a perfect time for a walk in the mud on the country roads.

And don’t forget to be stylish because…  “What you are wearing is what’s on your mind.” (a South-East Estonian proverb… Just kidding!) Throw on your best parka and a floral summer dress (the last one is just for fun!). Pull on a pair of wellies and go.

You know how kids take pleasure in stepping into every single puddle. It’s time for grown-ups to do the same. And maybe your mood won’t be so muddy after all.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
A walk in the mud. Photo by Kat.

*********************

Mul oli tuline õigus: märtsikuu on narritaja. Eile sadas laia lund – sellist, mis oleks võinud jõulude ajal taevast alla tulla (aga loomulikult ei tulnud).

Kuid päeval lumi sulab ja kõikjal võtab võimust muda. Mis tähendab, et on õige aeg väikeseks kõnnilkäiguks (see ei ole päris sõna, aga sobis siia nii hästi!) külavaheteedel.

Mingil juhul ei tohiks sa unustada riietust, sest…. “Mis seljas, see südames.” (Põhja-Läti vanasõna….)

Peale pane oma parim parka ja selle alla lilleline suvekleit (see viimane ongi just südame jaoks). Tõmba kummikud jalga ja asu teele.

Sa oled kindlasti näinud, millise innuga väikesed lapsed igast porilombist läbi käivad. Nüüd on aeg täiskasvanutel sama teha. Ja võib-olla peale seda polegi meeleolu enam nii mudane…

2 thoughts on “Muddy moods. / Mudased meeleolud.

Leave a comment